here AudioIdiots.com - Sony 1983-1984 catalog
log in register

Sony 1983-1984 catalog

Click on the image above to see the scanned catalog pages.page 1

page 2

page 3

PCM-701

Deze audioprocessor is met zijn standaard breedte van 43 cm en zijn slechts 8 cm hoog frontpaneel in iedere HiFi-set inpasbaar. Hij kan op elke Beta of VHS videocassetterecorder - ongeacht merk of systeem - worden aangesloten en werkt op het internationaal gestandaardiseerde 14-bit systeem.
Een unieke feature is de omschakelbaarheid op de professionele 16 bit's norm voor een nóg hogere opnamekwaliteit en universele weergavemogelijkheid van alle PCM opnamen. Het opnameniveau is op de 28 segments FL piekniveaumeters uiterst akkuraat in te stellen. Het sterkste niveau wordt 1,7 sec op de meters vastgehouden. De meter is tevens omschakelbaar voor kontrole en instelling van de tracking van uw videorecorder. Met de Rec Mute knop kunt u stille passages tussen de opnamen aanbrengen. Aan de achterzijde vindt u de video in- en uitgangen, een speciale digitale kopieer uitgang en de lijn in- en uitgangen die op uw versterker of mengpaneel worden aangesloten.

PCM-701ES
SL-F1E
PCM-F1
SL-F1E
PCM-F1

page 4

Ruim 100 jaar nadat Edison de fonograaf ontwikkelde, een uitvinding waarvan het principe, geluidsregistratie in een groef, nog steeds in de konventionele grammafoonplaat woordt toegepast, is het nieuwe geluidsmedium, de Compact Disc, thans een feit.
Een superieure geluidsdrager die ontwikkeld kon worden dankzij Sony's enorme ervaring in digitale geluidsregistratie en baanbrekende research op halfgeleidersgebied. Sony heeft niet alleen een groot aandeel gehad in de ontwikkeling van de Compact Disc-speler maar is tevens de grootste Japanse firma die in staat is de Compact Speler zelf te fabriceren.
Alle hiervoor benodigde apparatuur werd door Sony zelf ontwikkeld en gefabriceerd. Met de Compact Disc zijn er voor het eerst in de audiogeschiedenis geen verschillen meer tussen de studio-opname en de reproduktiekwaliteit van de speler in de huiskamer.
Wat zijn nu de verschillen tussen de konventionele grammafoonplaat en de Compact Disc?

Een stukje techniek

In de konventionele plaat wordt de geluidsinformatie door een snijbeitel vastgelegd en door de naald van het pick-up element weer afgetast. Dat zich hierbij allerlei ongewenste mechanische invloeden kunnen voordoen is duidelijk.
In de Compact Disc wordt de geluidsinformatie digitaal door een laserstraal vastgelegd en ook door een laserstraal weer optisch afgetast.
Hierbij is echter geen enkel mechanisch kontakt, dus geen slijtage. Omdat de informatie door een dikke transparante laag is afgedekt zijn de slechts 12 cm metende Compact Disc-plaatjes praktisch onverslijtbaar en klinken zij na jaren nog net zo fris als toen u het plaatje kocht.
De voordelen
* Bijzonder groot dynamisch bereik: meer dan 90 dB * Signaal/ruisverhouding: meer dan 90 dB * Kanaalscheiding: meer dan 90 dB * Wow en flutter: onmeetbaar * Geen plaatslijtage, geen tikken en ruis * Ruim 60 minuten speelduur per plaatje * Handzaam formaat: 12 cm (is ongeveer zo groot als een bierviltje).

CDP-101

Vergelijk en Sony wint

Als u in de winkel de Compact Disc gaat beluisteren, zijn wij er zeker van dat u versteld zult staan van de fantastische geluidskwaliteit en het grote verschil met de konventionele grammafoonplaat. Maar als u de Compact Disc-spelers onderling gaat vergelijken, dan zijn de verschilen nóg groter. Niet alleen kwa uitvoering maar vooral bij de bediening van de spelers zijn er opmerkelijke verschilen. Omdat Sony aan de wieg van de Compact Disc heeft gestaan konden wij een Compact Disc-speler ontwikkelen die zijn gelijke in bedieningsgemak niet kent.
Als enige zijn de Sony Compact Disc-spelers uitgerust met een draadloze infrarood afstandsbediening waarmee u alle funkties vanuit uw stoel kunt bedienen.
Van nummer 1 direkt naar nummer 8 op de plaat? De Sony spelers hebben er slechts een sekonde voor nodig. Hoe lang de speeltijd is geweest of de totale speelduur van de plaat bedraagt, het display vertelt het u tot op de sekonde nauwkeurig. In een nummer snel vooruit of terug zoeken? De Sony spelers doen dat met twee verschillende snelheden.
En achterop de spelers vindt u een unieke, veelpolige accessoire-uitgang waarop toekomstige randapparatuur kan worden aangesloten voor bijvoorbeeld tekstinformatie via een beeldscherm.
U ziet het, de Sony spelers zijn hun tijd niet alleen ver vooruit, maar blijven het ook.

CDP-101

* Met zijn frontbreedte van slechts 35,5 cm ideaal te kombineren met nieuwe kompakte HiFi-instaliaties * Eenvoudig aan te sluiten op de versterker * Ruimtebesparend linear skating disc laadsysteem * Digitaal display geeft informatie over de afgespeelde selektie, de tijdsduur in minuten en sekonden of naar keuze de tijdsduur van de gehele plaat * Direkte selektiekeuze zowel heen als terug * Snelzoeken met behoud van geluid in de selektie zowel heen als terug met twee snelheden * Mogelijkheid voor herhalen van een selektie, een bepaald gedeelte uit de selektie of de gehele plaat * Regelbare hoofdtelefoonuitgang * Inklusief infra rood afstandsbediening voor alle funkties en direkte selektiekeuze.

CDP-101
RM-101

TAC-101 behuizing voor de CDP-101 in houtfinish of zwart, breedte 43 cm, met extra opbergruimte voor de afstandsbedieningsunit.

TAC-101

CDP-701

De Compact Disc-speier voor de HiFi-liefhebber die alleen met het beste genoegen neemt. Vormgeving, technische features en bedieningsgemak zijn onovertroffen. Ook in deze speler zijn de eksklusief door Sony ontwikkelde 16 bits digitaal/analoog-converters toegepast om de hoogst mogelijke geluidskwaliteit uit de Compact Disc te halen.
Het fluorescerende display geeft alle informatie die u maar wenst met een extreme nauwkeurigheid. Zo zijn selektienummer, afgespeelde tijd per nummer en speelduur van de gehele plaat konstant zichtbaar en informeert een 49 segments analoog display u over de positie van de laser, het aantal nummers en de lengte van elk nummer.
Verdere features zijn:
* Snelzoeksysteem heen en terug met twee snelheden * Random Music Sensor waarmee u 8 nummers in willekeurige volgorde kunt weergeven * Indexering in een nummer voor het direkt opzoeken van bijvoorbeeld een aria of trompetsolo * Deze lokatie kan ook worden opgezocht door de tijd in te toetsen * Automatic Music Sensor voor automatische weergave van het volgende of vorige nummer * Volledig verkoperd chassis en twin mono konfiguratie op glas epoxy boards voor een superieure geluidskwaliteit * Regelbare hoofdtelefoonuitgang * Betrouwbaar, linear skating laadsysteem * Inklusief infrarood afstandsbediening voor alle funkties.

CDP-701ES

page 5

Extremely Standard Serie

TA-F555ES
ST-S555ES
TC-K555ES
PCM-701ES
CDP-701ES

MDR-CD5/CD7

MDR-CD5
MDR-CD7
RM-101

page 6

TA-AX44
ST-JX44L
TA-AX44
ST-JX44L
TA-AX44
TA-AX5
ST-JX5

page 7

TA-V3
ST-V3L
TA-V5
ST-V5L
TA-V7
ST-V7L
TA-AX22
ST-JX22L
TA-AX35
ST-JX35L

page 8

SEH-310

SEH-310

SEQ-9

SEQ-9

SEQ-11

SEQ-11

PT-D3

PT-D3
RM-44
SEH-22

Infrarood afstandsbediening voor HiFi systemen

Regelt op afstand volume, 8 voorkeuzestations, platenspeler start/stop em armlift, alle schakelfunkties voor een cassetterecorder en programma timer * Te gebruiken in kombinatie met AX-44, JX-44L, diverse Sony platenspelers en cassettedecks.

RM-44

Graphic equalizer met 9 frekwentiebanden

* Kompakt ontwerp, slechts 215 mm breed * Past uitstekend bij de RM-44. * Frekwentienbanden 63, 125, 250, 500 Hz, 1, 2, 4, 8 en 16 kHz. Regelbereik ± 10 dB * Inschakelbare Space Sound Phase shifter voor extra ruimtelijke weergave.

SEH-V5

Acoustic controller met 2 non directional speakers

SES-320

Elektronische timer met 35½ cm frontbreedte

Ideaal te kombineren met de Precise V-5 en V-7 systemen * 24-uurs klokfunktie met FL digitaal display * Mogelijkheid voor het automatisch in- en uitschakkelen van de installatie voor het maken van bijvoorbeeld een automatische opname * Ingebouwde sleeptimer: na max. 59 minuten schakelt de installatie automatisch weer uit * Direkt aansluitbaar op het afstandsbedieningssysteem van de Precise V-7.

PT-V5

page 9

STR-VX10L
STR-VX20L
STR-VX30L
XO-1001

page 10

PRS-2121
SS-2121
PRS-2121
SS-2121
SU-F2121
RM-51

page 11

TC-FX25
TC-FX35
TC-FX45
TC-K444
TC-K555ES

page 12

TC-FX505R

Revolutionair 3-kops cassettedeck met audio processor en microcomputer

* Gescheiden S & F opname en weergavekoppen met individuele azimuth instelling en monitorsysteem met automatische waarschuwing bij te grote afwijkingen tussen het vóór- en naband signaal * Volledig automatische inregeling van voormagnetisatie en equalisavoormagnetisatie en equalisatie op elke gebruikte bandsoort d.m.v. microcomputer * Status geheugen funktie (4 programma's) voor opnameniveau, opnamebalans, bandtype, MPX filter, automatische verzwakker, M.O.L. balanskeuze (sharp, normal en soft voor verschillende muzieksoorten), akoestisch waarschuwingssignaal, Dolby B/C of uit, lijnuitgangsniveau etc. * Tiptoetsen voor alle funkties * Automatische bandsoortomschakeling * Dolby B en C ruisonderdrukking met anti verzadigingscircuit * CIosed Loop Dual Capstan bandaandrijving met BSL motoren * Lineaire bandteller ook negatief tellend voor resterende opnametijd * Fluorescerende 16-segments piekniveau meters * Aansluitmogelijkheid voor hoofdtelefoon, timer, afstandsbedieningen RM-50 of RM-80 en synchrounit RM 65 (extra).

TC-FX1010

Full logic cassettedeck met Laser Amorphous geluidskop en lineaire bandteller

* Full logic Microprocessor schakelsysteem met aanraakvlakken * FL piekniveau meter met uitsturingsgrens per gebruikte bandsoort * Dolby B en C ruisonderdrukking * Bandsoort instelling op alle typen * Laser Amorphous geluidskop met hoge precisie en slijtvastheid voor topprestaties * Lineaire bandteller met minuten/sekonden indikatie (Real Time): zowel verstreken speeltijd als nog op te nemen bandlengte kan worden aangegeven * Knipper indikatie als nog 3 minuten opnametijd over is * Automatic Music sensor voor het automatisch weergeven van een bepaald nummer* Automatische weergave (max.9x) van een bepaalde selektie, een gedeelte van een selektie of de gehele band * Auto Space Rec Mute systeem * Timer standby schakelaar en automatische ingangskeuze * Aansluitingen op het frontpaneel voor mikrofoons en hoofdtelefoon * Aansluitmogelijkheid van de afstandsbedieningen RM-5O of RM-80 * Mogelijkheid voor automatisch starten van de opname, synchroon met de platenspeler via RM-65 synchro unit (extra)

TC-FX600

Frontloading cassettedeck met Quartz locked 3-motoren aandrijfsysteem

Frontloading cassettedeck met Quartz locked 3-motoren aandrijfsysteem * Gescheiden Laser Amorphous opname- en weergavekoppen voor topprestaties met elke bandsoort * Drie motoren bandtransport * Closed Loop Dual Capstan aandrijving met kwartsgestuurde direct drive motor * Elektronisch geregelde bandspanning voor optimaal band/kopkontakt onder alle omstandigheden * Dolby B en C ruisonderdrukking * Regelbare Bias en Opname calibratie voor alle bandsoorten * Vooruit- en terugspoelen op normale en zeer hoge snelheid * Cue mogelijkheid tijdens heen en terugspoelen * 16segments FL display * Geheugenfunktie voor het automatisch stoppen en weergeven van de band op elk gewenst punt * Regelbare hoofdtelefoon uitgang * Naband kontrolemogelijkheid tijdens opname * Auto Space Rec Mute en Auto play systeem * Aansluitmogelijkheid voor accessoires RM-50, RM 65 of RM-80 (extra) * Trillingsvrij gegoten chassis, FET buffer voeding en DC versterker voor professionele geluidskwaliteit * Lineaire bandteller met minuten en sekonden indikatie (Real Time) * Aansluitmogelijkheid op timer.

TC-K666ES

Topklasse cassettedeck met fluorescerend display en Laser Amorphous opname- en weergave koppen

* Aparte Laser Amorphous opname en weergave koppen voor topprestaties met elke bandsoort * Individuele azimuth instelling voor optimale afregeling van de opname en weergave kop * Dolby B en C ruisonderdrukking * Real time bandteller met minuten/sekonden indikatie en geheugen * Closed Loop Dual Capstan aandrijving met kwartsgestuurde direct-drive motor en twee BSL spoelmotoren * lngebouwde test oscillator voor optimale instelling van voormagnetisatie en calibratie van het Dolby systeem op de gevoeligheid van de gebruikte bandsoort * Multifunktioneel FL display met 32 segments piek niveau meter, bandteller, calibratie indikatie, Dolby indikatie en MPX-filter * Volledig gescheiden DC versterker ontwerp voor een ultra lage THD van 0,80/0 * Full logic schakelsysteem met auto play mogelijkheid * Gegoten chassis voor grote trillingsvrijheid * Timeraansluiting en mogelijkheid voor afstandsbedieningen RM 50 of RM 80 (extra) * Aansluitmogelijkheid voor RM 65 synchro- unit voor synchroon starten van de opname met de platenspeler.

TC-K777ES

page 13

TC-V3
TC-V7
TC-D5M
MTL-10
JL-10
RM-50
RM-65
RM-80
 

RM-50 Afstandsbediening

* Schakelt op afstand de volgende funkties: snel heen- en terugspoelen, opname, weergave, stop en pauze * Ook het Auto-Space Rec Mute systeem kan op afstand worden bediend * Geschikt voor alle frontloaders met aansluiting voor afstandsbediening.

RM-50
 

RM-65 Synchro-unit

* Met deze unit kunt u de opname op uw cassettedeck synchroon met het opzetten van de arm van uw platenspeler automatisch laten starten * Te gebruiken met volautomatische Sony platenspelers (behalve de LX-33) en cassettedecks met een aansluiting voor afstandsbediening.

RM-65
 

RM-80 Infrarood afstandsbediening

* Draadloze infrarood afstandsbediening voor alle schakelfunkties incl. Rec Mute, Autoplay en AMS * Effektief tot een afstand van ca. 7 meter * Te gebruiken bij alle cassettedecks met aansluiting voor afstandsbediening.

RM-80

page 14

ECM-16T
ECM-101
ECM-150T
FV-50T
FV-30T
ECM-929LT
ECM-220T
F-99T
ECM-939LT
  FV-30T
ECM-D15
  FV-50T
ECM-D15
  F-99T
  ECM-929LT
  ECM-939LT
  ECM-101
  ECM-16T
  ECM-150T
  ECM-220T
MX-A3

Sony Uni-match plug

Sony ontwikkelde de revolutionaire Uni-match plug die afrekent met aansluitproblemen. Op de nieuwste Sony hoofdtelefoons en mikrofoons vindt u een mono of stereoplug die zowel op mini als op phono aansluitingen past.

page 15

MDR-20T
MDR-30T
MDR-40T
MDR-60-2
MDR-70T
MDR-80T
MDR-E232
MDR-CD5
MDR-CD7
MDR-W50
MDR-A50

page 16

PS-LX22
PS-LX20
PS-LX33
PS-LX55
PS-LX500

page 17

PS-X555ES
PS-X800
PS-Q7
PS-F9

Sony Altmark Moving Magnet elementen

XL-MM1
XL-MM2
XL-MM3
  XL-MM1
  XL-MM2
  XL-MM3

page 18

PS-FL99
PS-FL1
PS-FL3
PS-FL77
HA-T10
XL-MC1
XL-MC2
XL-MC3
  XL-MC1
  XL-MC2
  XL-MC3

page 19

FH-9
FH-7

page 20

Precise V3
TA-V3
ST-V3L
TC-V3
PS-LX20
SU-V2
SS-X180
Precise V5
TA-V5
APM-500
ST-V5L
PS-LX55
TC-V7
RM-65

page 21

Precise V7
TA-V7
ST-V7L
TC-V7
PS-FL77
SU-V2
APM-700
SEH-V5
PT-V5
TC-V7
Precise V7

page 22

HIGH TECH HT-99

HT-99
PS-LX22
STR-VX10L
TC-FX25
SS-E24

HIGH TECH HT-303

HT-303
PS-LX22
TA-AX35
ST-JX35L
TC-FX25
SS-E46

page 23

HIGH TECH HT-101

PS-LX22
TA-AX22
ST-JX22L
TC-FX25
SS-E24
HT-101

HIGH TECH HT-202

PS-LX22
TA-AX22
ST-JX22L
TC-FX25
SS-E36
HT-202

HIGH TECH HT-404

PS-LX33
TA-AX44
ST-JX44L
TC-FX505R
SS-E55
HT-404

HIGH TECH HT-505

PS-LX33
TA-AX5
ST-JX5
TC-FX600
SS-E75
HT-505

page 24

 

New Wave audioracks

Dit geheel metalen rack is een nieuwe benadering waarbij het accent ligt op het zoveel mogelijk vrijdragend opstellen van de apparatuur. De plateaus zijn verstelbaar zodat het rack ook bij latere uitbreiding kan worden aangepast. De apparatuur staat op glasplaten om het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Dit fraai gestyleerde rack is leverbaar in grijze en witte kleurstelling.

NEW WAVE 202

NW-202
PS-LX22
TA-AX22
ST-JX22L
TC-FX25
SS-E36

NEW WAVE 303

NW-303
PS-LX22
TA-AX35
ST-JX35L
TC-FX25
HT-03

NEW WAVE 404

NW-404
PS-LX33
TA-AX44
ST-JX44L
TC-FX505R
SS-E55

NEW WAVE 505

NW-505
PS-LX33
TA-AX5
ST-JX5
TC-FX600
SS-E75

page 25

APM-33W
APM-77W
APM-500
APM-700

page 26

SA-W30
SS-E24
SS-X180
SS-E36
SS-E46
SS-E55
SS-E75
SS-G1 MKIII
SS-G4D

page 27

CHF 60
CHF 90
CHF 120
UCX-S 60 (1983)
UCX-S 90 (1983)
METALLIC 60
METALLIC 90
BHF 60
BHF 90
AHF 60
AHF 90
UCX 60 (1983)
UCX 90 (1983)
MC-60
MC-60 HF
MC-60 Metal
FECR-11-1100BL
FECR-7-550BL
ULH 11/1100BL
ULH 7/550BL
FECR-5-275BL
L-500 P

page 28

WM-DD
WM-4
WM-7
WM-D6
WM-R2
WM-DD

page 29

TCS-350
TCS-370
WM-F1
WM-F2
WM-F5
SRF-6
WM-F5

page 30

SS-WM20
APM-090
WM-DD
WM-7
APM-090
BPT-36
TCM-3
TCM-5
TCM-7
TCM-737

page 31

M-7
M-205
M-305
CFM-150L
CFS-300L
CFS-5L
M-7
M-205
CFS-5L

page 32

WA-33
WA-55
WA-5000
ZX-7
WA-8000
CFS-FM7
CFS-F11S
ZX-7

page 33

ICF-210W
ICF-400S
ICF-900A
ICF-S30W
MDR-R9
SRF-33W
EZ-2L
ICF-C10W

page 34

ICF-8650W
CRF-1
CRF-330KA
ICF-6800W
AN-1

page 35

ICF-7600D
ICF-7600A
ICR-4800
ICF-2001
MB-2001
ICF-2001

page 36

XR-15
XR-25
XR-41
XR-55
XR-75

page 37

XS-101
XS-102
XS-301
XS-211S
XS-L16
XS-L20
XM-45E
XS-H1

page 38

 

page 39

 

page 40